Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy cynamonowe z dżemem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

kefir 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 8 łyżek
sól 1/3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

dodatkowo

dżem porzeczkowy 1/2 słoiczka
cukier puder 2 łyżeczki

Porada

Jeżeli nie lubimy cynamonu możemy go nie dodawać do ciasta.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy cynamonowe z dżemem

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. A mąkę z proszkiem do pieczenia dodać na końcu. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.
Krok 1 - Racuchy cynamonowe z dżemem  foto
2
Na rozgrzany olej wylewamy ciasto i dodajemy po łyżeczce dżemu. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Racuchy cynamonowe z dżemem  foto
3
Placuszki można posypać cukrem pudrem. Z podanej ilości wychodzi około 15 placuszków.
Krok 3 - Racuchy cynamonowe z dżemem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.07.2015 15:02
muszą byc dobre
Kejti 19.09.2014 00:18
Super deserek :-)
gacopierz23 15.09.2014 22:06
smaczne placuszki
gosia561 15.09.2014 12:18
smacznie wyglądają
Pietruszka 15.09.2014 12:02
pyszne racuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak