Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk zmażony w zalewie octowej
Kroki postępowania
Ryba jest dobra po co najmniej 24h najlepiej po 2-3 dniach
filet z morszczuka | 500 g |
jajko | 2 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 szkl |
mąka | 1 szkl |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | 1 opakowanie |
olej do smażenia | 200 ml |
woda | 2 szkl |
ocet winny | 1 szkl |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 4 szt |
cebula | 1 szt |
Kolendra cała Prymat | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: