Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus bananowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 5 szt
mleko 330 ml
kasza manna 3 łyżki
nektar bananowy 20 ml
sok z cytryny 1 szt
cukier 2 łyżki
czekolada gorzka 6 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus bananowy

Kroki postępowania

1
Połowę mleka zagotować z cukrem w reszcie rozmieszać kaszę i wlać do mleka.
Krok 1 - Mus bananowy foto
2
Gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Ostudzić.
Krok 2 - Mus bananowy foto
3
Banany zmiksować z nektarem i sokiem z cytryny.
Krok 3 - Mus bananowy foto
4
Kaszę ubić i wlać banany i zmiksować.
Krok 4 - Mus bananowy foto
5
Mus rozlewamy do szklanek i posypujemy startą czekoladą.
Krok 5 - Mus bananowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak