Przepis i sposób przygotowania na: Chicken khorma czyli Korma z kurczaka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
W misce mieszamy starty imbir z posiekanym czosnkiem, garam masalą , chili , solą , czarnuszką , kardamonem , kolendrą oraz migdałami.
Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy.
Wkładamy pokrojone w kawałki mięso i dokładnie obtaczamy.
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i smażymy na złoto.
Dodajemy mięso wraz z marynatą i smażymy ok. 5-7 minut cały czas mieszając.
Wlewamy wodę, przykrywamy i na wolnym ogniu dusimy ok. 20 - 25 minut.
Dodajemy posiekaną bardzo drobno papryczkę chili i gotujemy ok. 5 minut.
Podajemy natychmiast - gorące z ugotowanym na sypko ryżem.
Smacznego!