Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
ogórek konserwowy Smak 1-2 sztuki
jajko 1 sztuka
tymianek 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz
sok z cytryny 2 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany jajkiem i ogórkiem konserw.

Jajko ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso umyć i osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Posypać tymiankiem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i odcisnąć z niego sok. Rozłożyć ogórki na płacie mięsa.
Jajko przekroić na pół i ułożyć na mięsie nacięciem do dołu. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Polać z każdej strony sokiem z cytryny i odłożyć na 15 minut do lodówki. Następnie na patelni rozgrzać olej i położyć mięso. Smażyć przez około 10 minut co chwilę obracając mięso. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.09.2014 12:07
smacznie wygląda
Anna169Hosz 29.09.2014 10:24
Roladki z oczkiem - super!
gosia56 29.09.2014 07:35
super pomysł;)
pajbek 29.09.2014 02:37
Lubię takie jedzonko :-)
Róża1 28.09.2014 21:38
bardzo ładnie się prezentują :-)
asiczekz 28.09.2014 21:12
mmm wygląda apetycznie
Stenka 28.09.2014 20:38
super jedzonko
gosia1988 28.09.2014 20:35
na taki obiad to ja się pisze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak