Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki biszkopt z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
jajko 6 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 8 sztuk
galaretki cytrynowe ub pomańczowe 2 opakowania
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki biszkopt z jabłkami

Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na małym ogniu. Dodajemy galaretki i mieszamy dokładnie. Jabłka studzimy. W tym czasie z białek ubijamy pianę. Dodajemy do niej żółtka i cukier. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy z jajkami. Wylewamy ciasto na formę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Pieczemy w 180 stopniach około40 minut. Gdy biszkopt się upiecze studzimy go i kroimy na dwa placki. Lekko ścięte jabłka z galaretką wykładamy na jeden placek i przykrywamy drugim. Ciasto wkładam,y do lodówki. Po schłodzeniu posypujemy cukrem pudrem . Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak