Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 400 g
kiełbasa śląska 2 szt
kapusta pekińska 1/2 szt
pieczarki 200 g
cebula 1
przecier pomidorowy 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w piórka, kiełbasę w kostkę, a pieczarki w plasterki. Kapustę pekińską poszatkować.
Krok 1 - Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką foto
2
Na patelni roztopić margarynę i zeszkilć cebulę. Dodać kiełbasę i podsmażyć.
Krok 2 - Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką foto
3
Dodać pieczarki i wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 3 - Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką foto
4
Dodać kapustę pekińską, wymieszać.
Krok 4 - Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką foto
5
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i dodać do warzyw i kiełbasy.
Krok 5 - Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką foto
6
Dodać przecier pomidorowy i jeszcze raz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Makaron z pieczarkami, kiełbasą i pekinką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.12.2014 15:37
na pewno smaczny
foczka-ks 02.10.2014 23:57
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak