Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż zasmażany z parówkami, papryką i fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
papryka zielona 1
fasolka szparagowa 1 garść
parówki cienkie 3 szt
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż zasmażany z parówkami, papryką i fasolką

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować. Fasolkę obrać i ugotować na półmiękko, pokroić na kawałki. Na patelni podsmażyć pokrojoną w paski paprykę.
Krok 1 - Ryż zasmażany z parówkami, papryką i fasolką foto
2
Dodać pokrojone parówki i podsmażyć.
Krok 2 - Ryż zasmażany z parówkami, papryką i fasolką foto
3
Dodać fasolkę szparagową i ugotowany ryż. Dokładnie wymieszać. Dodać przecier pomidorowy.
Krok 3 - Ryż zasmażany z parówkami, papryką i fasolką foto
4
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać gorące.
Krok 4 - Ryż zasmażany z parówkami, papryką i fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.10.2014 20:21
Fajny pomysł na smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak