Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej kapusty, jarmużu i wędzonego łososia

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 200 g
jarmuż kilka młodych liści
łosoś wędzony plastry 20-30 g
oliwa 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej kapusty, jarmużu i wędzonego łososia

Kapustę zetrzeć na tarce do szatkowania. Jarmuż umyć i odkroić łodyżkę, liście podrzeć na mniejsze kawałki. Łososia pokroić w paski.
W misce wymieszać warzywa, skropić oliwą, octem winnym białym lub sokiem z cytryny, posolić i dokładnie wymieszać, odstawić na 30 minut do lodówki żeby zmiękły.
Warzywa rozłożyć na talerzu, poukładać rybę, posypać pieprzem. Gotowe, smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 24.09.2014 07:14
Mniam, zdecydowanie moje smaki.
Pyszota 23.09.2014 21:05
super przepis
V_kuchareczka 23.09.2014 21:01
bardzo smaczna sałatka
cris04 23.09.2014 20:59
Pyszna kompozycja smaków
Mniam 23.09.2014 19:45
Dzisiaj miałam jarmuż na obiad, ale w innej postaci. Twoją sałatkę chętnie bym zjadła :)
Ania321 23.09.2014 18:43
bardzo apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak