Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona karkówka z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
szałwia kilka listków
mąka 1 łyż
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
kostka rosołowa 1 szt
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona karkówka z warzywami

Kroki postępowania

1
Umyte mięso kroimy w średniej grubości plastry. Nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka.
Krok 1 - Duszona karkówka z warzywami foto
2
Warzywa dokładnie płuczemy i obieramy. Kroimy w kostkę lub w słupki. Szałwie płuczemy i osuszamy.
Krok 2 - Duszona karkówka z warzywami foto
3
Warzywa przekładamy na patelnie na którym obsmażaliśmy mięso i całość chwilę smażymy.
Krok 3 - Duszona karkówka z warzywami foto
4
Mięso zalewamy wodą, dodajemy kostkę i przyprawy i dusimy ok 10 minut. Następnie dodajemy warzywa i dusimy do miękkości. Na koniec mięso wyjmujemy. Do wywaru dodajemy mąkę rozmieszaną z niewielką ilością zimnej wody i gotujemy sos. Mięso polewamy sosem.
Smacznego!
Krok 4 - Duszona karkówka z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.09.2014 11:36
Rewelacyjne mięsko :-)
adelajda 24.09.2014 11:46
smaczny obiadek :)
berys18 24.09.2014 08:14
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak