Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane bułki z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka kajzerka 3 szt
ser żółty 3 plastry
boczek parzony 6 plastrów
jajko 3 szt
szczypiorek 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane bułki z jajkiem

Boczek wysmażyć na suchej patelni. Wierzch każdej bułki ściąć i wydrążyć środki. Do każdej bułki włożyć plasterek sera, wbić jajko, posypać solą i pieprzem do smaku. Na to położyć po 2 plasterki wysmażonego boczku. Zapiekać w piekarniku w 170 st C do momentu ścięcia jajka. Po wyjęciu posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak