Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej)

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt./młoda
bakłażan 1 szt
mięso mielone wołowe 10 dag
bulion warzywny 1 szklanka
smalec 2 łyżki
olej 2 łyżki
przyprawy 2 łyżeczki/maggi
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
wódka 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
kasza 1 torebka
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej)

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania:
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić na plasterki, posypać solą i pieprzem i polać olejem.
Krok 1 - Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej) foto
2
Następnie przysmażyć na mocnym ogniu, często mieszając. Smalec rozgrzać, włożyć mielone mięso, posypać imbirem, ostrą przyprawą, dodać wódkę z cukrem i smażyć około 5 minut.
Krok 2 - Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej) foto
3
Następnie połączyć z warzywami, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Gotowe danie podawać z kaszą, ryżem lub makaronem.
Krok 3 - Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 24.09.2014 21:46
Lubię takie jedzonko :-)
IKrakowianka 24.09.2014 21:38
super pomysł
danusia19671 24.09.2014 20:55
Bardzo sycące smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak