Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z wołowiną (z kuchni chińskiej)
Kroki postępowania
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić na plasterki, posypać solą i pieprzem i polać olejem.
cukinia | 1 szt./młoda |
bakłażan | 1 szt |
mięso mielone wołowe | 10 dag |
bulion warzywny | 1 szklanka |
smalec | 2 łyżki |
olej | 2 łyżki |
przyprawy | 2 łyżeczki/maggi |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
wódka | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżeczka |
kasza | 1 torebka |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
Imbir mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: