Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z buraków

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 500 gram
Imbir mielony Prymat
sól i pieprz
jajko 3 sztuki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z buraków

Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. Buraki obieramy, kroimy w plastry i wrzucamy do garnka z podsmażoną cebulą. Zalewamy bulionem warzywnym trochę ponad poziom buraków. Gotujemy 40 min pod przykryciem. Doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Całość miksujemy.

Jajka gotujemy na twardo, kroimy, wrzucamy do misek i zalewamy zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak