Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z kurkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 0,5 szt
marchew 3 szt
ziemniaki 6-8 szt
kurki 200 g
masło 1 łyżka
sól do smaku
śmietana słodka do zabielenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z kurkami

Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, by było jej w garnku trzy razy tyle, co warzyw. Zagotowujemy i dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora. Oczyszczone i umyte kurki podsmażamy posolone na łyżce masła i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy, aż warzywa i grzyby będą miękkie. Zabielamy słodką śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.10.2014 15:49
dobra zupka
Futka 14.10.2014 13:37
Świetne połączenie. Musi być przepyszna :)
foczka-ks 09.10.2014 15:48
zupka pożywna
nogawkuchni 09.10.2014 14:46
Pyszna z pewnością bardzo aromatyczna zupka,świetna zupa na jesienny czas.
Malinka 09.10.2014 13:56
Z pewnością bardzo smakowała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak