Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia zapiekana z kalarepką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 sztuka
cukinia 1 mała sztuka
cebula 2 sztuki
przyprawa uniwersalna wg uznania
olej 1 łyżka
sól do smaku
żółty ser 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia zapiekana z kalarepką

Kroki postępowania

1
* Użyłam jeszcze 3 łyżeczek pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią.
Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę przyprawy uniwersalnej. Kalarepkę ugotować na pół miękko, odcedzić.
Krok 1 - Cukinia zapiekana z kalarepką foto
2
Cebule obrać, cukinię umyć. Cebule i cukinię pokroić w plastry. Naczynie do zapiekania posmarować olejem. Układać w nim na przemian plastry kalarepki, cukinii i cebuli. Wszystko lekko oprószyć solą, posypać suszonymi pomidorami.
Krok 2 - Cukinia zapiekana z kalarepką foto
3
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Cukinia zapiekana z kalarepką foto
4
Tarty ser rozłożyć na warzywach.
Krok 4 - Cukinia zapiekana z kalarepką foto
5
Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 40-50 minut.
Krok 5 - Cukinia zapiekana z kalarepką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.10.2014 20:13
pyszna zapiekanka
irenka 09.10.2014 20:52
ciekawe połączenie,na pewno smaczne jedzonko
Katarzyna59 09.10.2014 20:31
smakowita zapiekanka
norweska20 09.10.2014 17:12
warzywna zapiekanka-pycha
Sroczka 09.10.2014 16:02
Zjadłabym takie warzywa. Pycha.
IwonaDD 09.10.2014 15:41
fajny przepis
Czyki 09.10.2014 15:16
Musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak