Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
marchew 1/2 kg
cebula biała 2 sztuki
ogórki kiszone 1 litrowy słoik
por (biała część) 1/2 szklanki pokrojonego
ziemniaki ugotowane 5 sztuk
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
majonez tradycyjny 1 szklanka
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat
jabłko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo. Ziemniaki gotujemy do miękkości w mundurkach, ale tak żeby nie były przegotowane. Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości. Wszystko studzimy. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Marchewkę również kroimy w kostkę, a jajka drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki.
Krok 1 - Sałatka warzywna foto
2
Do miski przekładamy kukurydzę, fasolę i groszek. Wszystko najpierw przekładamy na sitko, aby osączyć z zalewy. Fasolę dodatkowo trzeba przepłukać, aby wymyć ją z ciemnej zalewy. Cebulę i pora drobno kroimy. Dodajemy do miseczki. Dodajemy również drobno pokrojone ogórki i jabłko (nie koniecznie). na koniec dodajemy musztardę i majonez.
Krok 2 - Sałatka warzywna foto
3
Sałatkę dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Krok 3 - Sałatka warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.10.2014 00:47
Tradycyjna i smaczna :-)
gusia1000 12.10.2014 10:48
Znana i dobra.
bhb8 09.10.2014 21:34
lubię taką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak