Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone w muffinkach z chrzanem i pastą wasabi

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
jajko 2 szt
bułka 1 szt
śmietana 18 proc 1 łyżka
cebula 2 szt
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
chrzan 4 łyżeczki
wasabi
olej
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone w muffinkach z chrzanem i pastą wasabi

Kroki postępowania

1
Chrzan wymieszać z pastą wasabi. Ilość pasty wasabi zależy od nas, jeżeli lubimy bardzo ostre jedzenie , dodajemy jej więcej.
Krok 1 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto
2
Cebule pokroić, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą.
Krok 2 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto
3
Dodać jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 3 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto
4
Z przygotowanego mięsa uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć ,
Krok 4 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto
5
na środek nałożyć chrzan wymieszany z pastą wasabi, brzegi skleić
Krok 5 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto
6
skleić i włożyć do formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC.
Krok 6 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto
7
Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z kiszonego ogórka.
Krok 7 - Mielone w  muffinkach  z chrzanem i pastą wasabi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 17.05.2015 23:19
Aż chce się jeść!
Pani Domu 04.01.2015 19:19
piękne łódeczki
Ada-Gaba 15.11.2014 20:17
ciekawa propozycja świetnie podana
Alex_M 11.10.2014 17:47
świetny pomysł :)
Kolorowa 11.10.2014 12:12
Zachęcające !
Rafał10 11.10.2014 10:48
Niesamowite! Wyszukany smak, jak dla mnie bomba! Do tego ciekawie podane :)
BernadettaP 10.10.2014 22:13
Christopher, "rozwaliłeś system" tak je podając ! Brawo !
Renataj 10.10.2014 20:19
Czyli potrawa tak na ostro - moje smaki:)
Gabi44 10.10.2014 20:13
Ciekawe,ładnie podane.
caralajna 10.10.2014 20:04
świetna propozycja podania :)
kloruś 10.10.2014 19:33
bardzo apetyczna prezentacja :)
Ada-Gaba 10.10.2014 18:40
bardzo ciekawy przepis, świetnie podane
DorotaZ 10.10.2014 18:16
Smakowite danie:)
idealme 10.10.2014 15:11
pyszności!
foczka-ks 10.10.2014 15:09
fajny pomysł
Maria 70 10.10.2014 14:44
Pięknie płyną i z chrzanem ,ciekawe.
wyattearp 10.10.2014 14:41
coś dla mnie :)
Grazyna0211 10.10.2014 14:22
bardzo ładnie podane
Konczi 10.10.2014 13:47
Świetnie wyglądają, muszą być pyszne :)
Helena63 10.10.2014 13:30
bardzo fajny sposób podania
Wafelek2601 10.10.2014 13:18
Pyszności.
Beatris 10.10.2014 13:12
Pięknie je podałeś:)
izapozdro 10.10.2014 12:07
ciekawe dodatki :)
Kluska_87 10.10.2014 11:59
fajne żaglowce ;)
Rysia 10.10.2014 11:50
Ciekawa propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak