Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
serek topiony kilka plastrów
mięso mielone 350 gram
jajko 2
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone, jedno jajko, mąkę, jedną łyżkę bułki tartej oraz przyprawy (sól, pieprz, przyprawę do wieprzowiny, ostrą paprykę) wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym  foto
2
Z masy mięsnej formujemy klopsiki (trochę podłużne), które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Studzimy.
Krok 2 - Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym  foto
3
Filet z kurczaka rozkrawamy na części, po czym rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Następnie przyprawiamy je z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na przyprawionych kotletach układamy po plastrze serka topionego i po klopsiku.
Krok 3 - Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym  foto
4
Całość zawijamy w rulon - roladkę, którą maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor.
Krok 4 - Roladki drobiowe z klopsikiem i serkiem topionym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 22.10.2014 13:27
Pomysłowe :-)
Kuchenka 11.10.2014 14:10
rewelacyjne
gosia561 10.10.2014 23:33
bardzo ciekawy przekrój
Renataj 10.10.2014 20:13
Pomysłowe, efektowne i pewnie smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak