Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowe misie w białej czekoladzie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 1 tabliczka
syrop miętowy 2 łyżki
mleko w proszku 3 łyżki
śmietana kremówka 3 łyżki
czekolada mleczna 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowe misie w białej czekoladzie

Kroki postępowania

1
Czekoladę białą połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
2
Za pomocą pędzelka posmarować nią silikonową foremkę do pralinek (ja miałam foremkę w kształcie dużych misiów). Odłożyć na 10 minut do zamrażalnika.
Krok 2 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
3
Czynność powtarzać jeszcze dwa razy, żeby warstwa czekolady była gruba.
Krok 3 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
4
Do pozostałej białej czekolady dodać syrop miętowy i śmietanę, wymieszać.
Krok 4 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
5
Wsypać mleko w proszku, ponownie dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
6
Miętowym nadzieniem wypełnić czekoladowe foremki prawie do pełna. Schłodzić w zamrażalniku.
Krok 6 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
7
Mleczną czekoladę połamać na mniejsze kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić.
Krok 7 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
8
Czekoladę rozłożyć na miętowym nadzieniu, dokładnie rozsmarować.
Krok 8 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto
9
Odłożyć na pół godziny do zamrażalnika. Następnie czekoladki delikatnie wyjąć z foremek.
Krok 9 - Miętowe misie w białej czekoladzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 30.10.2014 21:59
rewelacyjny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak