Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z porzeczkami
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami.
Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..
mąka pszenna | 2 szklanki |
1/2 szklanki posiekanych migdałów | |
1 łyżeczka proszku do pieczenia | |
1 łyżeczka sody oczyszczonej | |
szczypta soli | |
mleko | 1 szklanka |
maślanka | 1/2 szkl. |
roztopionego masła | 60 g |
jajko | 2 |
płatki migdałowe | |
cukier puder | 1/2 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: