Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne na śniadanko (i nie tylko)

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
serek mascarpone 250 g
brzoskwinie w puszce 4 połówki
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne na śniadanko (i nie tylko)

Serek mieszamy z cukrem. Jedno ciasto francuskie kroimy w prostokąty (wielkość zależy od nas - u mnie było 8 prostokątów), drugie kroimy w identyczne prostokąty i nacinamy w kratkę. Kazdy prostokąt smarujemy serkiem (zostawiamy ok 0,5 cm na brzegach), na serku układamy ćwiartki brzoskwiń (można je pokroić w ósemki), przykrywamy kratką z drugiego ciasta. Pieczemy w temp. 190 st ok 15 - 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 03.10.2014 15:53
bardzo fajne
pestka 02.10.2014 18:55
smaczne słodkie śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak