Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jacked potato-po mojemu

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
pierś z kurczaka 400 g
majonez 4 łyżki
śmietana 4 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
ser żółty starty

Przepis i sposób przygotowania na: Jacked potato-po mojemu

Ziemniaki umyć i osuszyć .Ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika -180st.Piec ok 1 godz aż będą miękkie i rumiane.Wyjąć i lekko przestudzić
W czasie gdy ziemniaki się pieką ugotować w bulionie lub osolonej wodzie pierś z kurczaka.Pierś ugotowaną pokroić w małą kostkę.
W miseczce wymieszać majonez,śmietanę,obie musztrdy,cukier puder i sok z cytryny.Dodać pokrojoną pierś i wymieszać
ziemniaki nakroić z do połowy głębokości na krzyż ,następnie lekko rozłożyć każdego ziemniaka.Do środka włożyć po trochu sera żółtego starkowanego i na chwilę włożyć do piekarnika aby ser się rozpłynął-można na minutkę wstawić do mikrofali.Następnie na ser włożyć przygotowaną sałatkę z piersią kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 11.10.2014 11:10
Rewelacja!!
Wiesława1 06.10.2014 16:59
Po prostu pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak