Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i mozzarellą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

szpinak baby 1/2 OPAKOWANIA
pomidorki koktajlowe 2 OPAKOWANIA
mozzarella małe kulki 2 opakowania
boczek parzony 2 OPAKOWANIA

SOS

musztarda 1 ŁYŻKA
cukier 1 ŁYŻECZKA
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet winny 1 ŁYŻECZKA
oliwa 3 ŁYŻKI

Porada

Boczek może być parzony lub surowy (w plasterkach ze zgrzewki). Zamiast mozzarelli można dodać ser camembert pokrojony w kawałki.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, boczkiem i mozzarellą

SOS:
W miseczce mieszamy musztardę, łyżeczkę cukru , szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz ocet winny, mieszamy do momentu aż powstanie gładka masa(cukier się rozpuści). Dodajemy oliwę i jeszcze raz mieszamy.

Szpinak (pół opakowania) wykładamy na talerz, pomidorki kroimy na połówki (jeżeli są większe to na ćwiartki), kuleczki mozzarelli kroimy na pół. Pomidory i mozzarellę układamy na szpinaku. Boczek Parzony (w plasterkach-ze zgrzewki) kroimy na mniejsze kawałeczki i podsmażamy na patelni(nie dodajemy żadnego tłuszczu)-do momentu aż zrobią się lekkie skwarki. Podsmażony boczek wykładamy na szpinak z pomidorami i mozzarellą. Zalewamy wszystko sosem i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.02.2016 11:53
na pewno pysznie smakuje
Róża1 04.10.2014 00:04
bardzo smaczna !!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak