Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precelki z szynką i serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 15 dkg
szynka 10 dkg
olej 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Precelki z szynką i serem

Ciasto rozmrozić, na dolnej półce lodówki.
Rozłożyć, delikatnie rozwałkować, posypać tartym serem.
Na serze rozłożyć , plasterki szynki.
Z obu stron złożyć dłuższe brzegi ciasta do środka, tak żeby się stykały, następnie ciasto złożyć na pół.
Powstały rulon pokroić w 1 cm plastry.
Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, delikatnie rozsmarować łyżkę oleju, ułożyć precelki.
Piec 15 - 20 minut w temperaturze 200 stopni.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 31.10.2014 21:06
wyglądają cudnie
Bernadeta1 14.10.2014 13:59
Ale smacznie wyglądają !!
Seba 07.10.2014 16:16
aż ślinka cieknie
erym 07.10.2014 14:59
to Ci sie upieklo, kusisz niesamowicie!
Anna133 05.10.2014 10:51
fajna przekąska do pracy i na popołudniowy głodek
Wiktoria29 05.10.2014 09:31
fajna przekąska
Renata9 05.10.2014 08:13
bardzo pomysłowe precelki
Magula 05.10.2014 00:42
mniam apetyczne
Pietruszka 04.10.2014 23:28
wyglądają przepysznie
Kejti 04.10.2014 22:59
Czasami też takie robię,to bardzo szybka i smaczna przekąska,szczególnie kiedy goście pukają do drzwi :-)
IKrakowianka 04.10.2014 22:45
świetna przekąska
Renata22 04.10.2014 22:17
fajny przepis ;)
jasiek 04.10.2014 21:24
idealne o piwka
fotoviderek 04.10.2014 21:03
Pysznie się zapowiadają :)
Stenka 04.10.2014 20:48
smaczna przekąska
Gracer 04.10.2014 20:44
fajny przepis
IZABELA29 04.10.2014 20:42
fajne i smaczne
krokus 04.10.2014 19:55
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak