Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 400 gram
kapusta pekińska 1/2 głowy
pieczarki 500 gram
sos sojowy
szczypiorek
Imbir mielony Prymat
bulion warzywny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek

Kroki postępowania

1
Pierś kurczaka kroimy w kostkę. Podsmażamy w garnku na łyżce oliwy na złoty kolor. Doprawiamy łyżeczką imbiru.
Krok 1 - Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
2
Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i całość podsmażamy kilka minut.
Krok 2 - Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
3
Kiedy pieczarki lekko zmiękną całość zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy 5 minut.
Krok 3 - Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
4
Dodajemy posiekaną kapustę pekińską i szczypiorek. Gotujemy aż kapusta będzie miękka.
Krok 4 - Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek foto
5
Po nałożeniu do misek doprawiamy sosem sojowym.
Krok 5 - Zupa z kapusty pekińskiej i pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak