Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 7-8 sztuk
masło 20 dag
cukier 16 dag
płatki migdałowe 3 łyżki
jajko 3 sztuki
mąka tortowa 20 dag
śliwki 3 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami.

Kroki postępowania

1
Miękkie masło utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Krok 1 - Ciasto z brzoskwiniami. foto
2
Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku a na koniec porcjami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Ciasto z brzoskwiniami. foto
3
Brzoskwinie umyć, ( ja użyłam bardzo dojrzałych i obrałam dodatkowo ze skórki), śliwy umyć. Owoce przekroić, usunąć pestki. Tortownicę o średnicy 20 cm natłuścić masłem i obsypać tartą bułką, przelać ciasto. Na wierzchu poukładać kawałki brzoskwiń i śliwek, posypać migdałami.
Krok 3 - Ciasto z brzoskwiniami. foto
4
Owoce posypać resztą cukru. Piec 50-60 min. w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190-200°C.
Krok 4 - Ciasto z brzoskwiniami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 07.10.2014 10:51
Smaczna klasyka, jak na Hrabinę przystało :)
Wiktoria29 07.10.2014 09:19
pyszne ciasto
dodi 07.10.2014 08:18
mniam, mniam
ice cubes 06.10.2014 23:22
dobry deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak