Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli wędzonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
makrela wędzona 1 szt.
jajko 5-7 szt.
majonez 2-3 łyżki
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli wędzonej

Cebulę obierz, pokrój bardzo drobno w kosteczkę. Ugotuj jajka. W osolonej wodzie od momentu zawrzenia wody max. 10 min gotuj a potem zalej zimną wodą, aby ostygły. Jak już ostygną jajka w wodzie, obierz je ze skorupek i delikatnie opłucz, aby nie została na jajku żadna nawet najmniejsza skorupka. Obierz makrelę, uważaj na ości. Nie może zostać nawet najmniejsza. makrelę, cebulę połączyć i widelcem wymieszać. Jajka pokroić w drobną kostkę, połączyć z makrelą i cebulą. Do mieszanki dodać chrzan śmietankowy i majonez. Posolić i dodać pieprzu do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.11.2014 17:15
też taką robię
Mama niejadka 07.10.2014 20:45
Lubię pasty z makreli :)
Adamorek 07.10.2014 14:00
doskonała na kanapki
Krystyna32 07.10.2014 12:41
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak