Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane kotlety kurczakowo- kalafiorowe wariant II

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 g
kalafior 1 szt
mleko 3,2% 3-4 łyżki
mąka tortowa 1,5 szk
jajko 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczku
seler naciowy 1-2 gałązki
marchew 1-2 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane kotlety kurczakowo- kalafiorowe wariant II

Kalafior ugotować w osolonej wcześniej wodzie.
Kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miski.
Natkę pietruszki oraz natkę selera posiekać - dodać do kurczaka, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do reszty.
Kalafiora drobno pokroić dodać do reszty składników.
Dodać dwa jajka, mąkę, przyprawę uniwersalną, sól, pieprz, wszystko wymieszać - ciasto powinno połączyć wszystkie składniki, jeśli wydaje się być za gęste preferuję dodać mleko aby było rzadsze.
Na lekko rozgrzanej patelni smażyć, później wyciągnąć na ręcznik papierowy i osuszyć z reszty oleju.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.11.2014 10:10
ciekawy pomysł z tymi kotlecikami
smakowita 24.10.2014 11:26
pyszne placuszki
Janina 23.10.2014 19:39
Bardzo fajny pomysł;)
Zdzisław 23.10.2014 18:47
dobre smaki podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak