Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemieckie knedelki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt./duże
kasza manna 1 szklanka
mleko 4 szklanki
bułka 1 szt./ na grzanki
masło 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Niemieckie knedelki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć i posolić.
Krok 1 - Niemieckie knedelki foto
2
Mleko zagotować i ugotować w nim kaszę mannę , następnie wymieszać kaszę z masą ziemniaczaną .
Krok 2 - Niemieckie knedelki foto
3
Wyrobić ciasto aż będzie odchodzić o miski .
Krok 3 - Niemieckie knedelki foto
4
Bułkę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle.
Krok 4 - Niemieckie knedelki foto
5
Zmoczyć ręce zimną wodą i robić knedle, nadziewając grzankami. Gotować w osolonej wodzie przez 20 minut i podawać okraszone bułką tartą z masłem lub do mięs z sosem.
Krok 5 - Niemieckie knedelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 24.10.2014 00:11
z chęcią by się spróbowało :)
olyabuziaczek 23.10.2014 21:32
nie znalam tego wczesniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak