Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszony udziec z indyka

5.0
(44)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników:

udziec z indyka 1 sztuka
olej do smażenia
cebula biała 1-2 sztuki

Marynata:

koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sos sojowy 2-3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
pepperoni 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszony udziec z indyka

Kroki postępowania

1

Udziec z indyka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Wyciąć kości, a mięso pokroić na mniejsze kawałki (wielkość wg uznania).

Krok 1 - Duszony udziec z indyka foto
2
Wszystkie składniki marynaty wymieszać dokładnie. Ilość i rodzaj przypraw zależy od indywidualnych upodobań.
Krok 2 - Duszony udziec z indyka foto
3

Przygotowaną marynata natrzeć kawałki indyka i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 3 - Duszony udziec z indyka foto
5
Następnie mieso obsmażyć na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do garnka w którym będzie sie dusiło.
Krok 4 - Duszony udziec z indyka foto
6
Na patelnię po obsmażaniu miesa wlać szklanke wody i zagotować. Dodać do mięsa.
Krok 5 - Duszony udziec z indyka foto
7
Dusić do miekkości mięsa. Pod koniec dodać pokrojoną cebulę. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 6 - Duszony udziec z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 26.10.2014 10:44
pyszny obiad !
Aleksandra/Olcia 25.10.2014 09:47
ojjj zjadłabym na obiadek
Gracer 24.10.2014 21:22
smacznie u Ciebie
gosia561 24.10.2014 21:22
smacznie doprawione
Zdzisław 24.10.2014 21:15
dla mnie to smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak