Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina po francusku z kurkami...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1,5 kg
oliwa 8 łyżek
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
marchew 4 sztuki
cebula 2 sztuki
cukinie małe 1 sztuka
kurki mrożone 20 dag
woda 1 szklanka
seler nać 2 łodygi
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina po francusku z kurkami...

łopatkę umyć, osuszyć i natrzeć kucharkiem, pieprzem białym i na 2 godziny do lodówki

w rondlu rozgrzać oliwę i z każdej strony zrumienić łopatkę, mięso wyjąć na talerz

wsypac pokrojoną w talarki marchew, pokrojoną w kostkę cebulę, cukinię, kawałeczki łodyg selera, kurki zamrożone - wszystko podsmażać z 5 minut mieszając

włożyć do warzyw łopatkę, wsypać zioła prowansalskie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa

taka łopatka jest dobra na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 26.10.2014 12:39
smaczny obiad dla mnie poodano
berys18 26.10.2014 11:56
super obiad
Beatris 26.10.2014 09:30
Aż mam ochotę na porcyjkę... :)
fotoviderek 26.10.2014 08:30
Musiało być pyszne :)
jasiek 25.10.2014 19:02
konkretne jedzeni
luna76 25.10.2014 18:28
pyszna kompozycja :)
Katarzyna59 25.10.2014 18:23
wspaniale wygląda
Christopher 25.10.2014 18:03
Smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak