Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki makaron ze szczypiorkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 600 g
pomidor 1 sztuka
ogórek kiszony 4 sztuka
szynka 5 plaster
szczypiorek 1/2 pęczek
ser żółty 5 plaster
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki makaron ze szczypiorkiem

Makaron gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim pokrojoną w średniej wielkości kostkę szynkę. Następnie dodajemy do niej posiekanego w nieduże cząstki ogórki i obranego i wypestkowanego pomidora pokrojonego w niedużą kostkę.
Makaron odcedzamy i wsypujemy do przygotowanych składników. Mieszamy i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem i startym serem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy i czekamy aż ser się rozpuści. Przekładamy na talerze i jemy sam lub z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.10.2014 08:40
wygląda apetycznie
Aleksandra/Olcia 26.10.2014 08:33
apetyczne danie
pestka 26.10.2014 08:00
szybki i smaczny obiad
aginaa 26.10.2014 07:37
prodte i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak