Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z łososiem i smażonym tofu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata kolorowa 3 garści
ogórek zielony 50 g
tofu 50 g
łosoś wędzony 50 g
ketchup pikantny 1 łyzka
szalotka 1 szt
papryczka chili 1 szt
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyzka
oliwa 3 łyzki
olej z suszonych pomidorów 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z łososiem i smażonym tofu

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

DRESSING:

Szalotkę i papryczkę chili i natkę pietruszki drobniutko siekamy.

Dodajemy podprażony słonecznik, ketchup i olej z pomidorów.

Doprawiamy solą i pieprzem , a następnie dokładnie mieszamy.

SAŁATKA:

Tofu kroimy w kosteczkę, smażymy na rozgrzanej oliwie na rumiano.

Odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy ziołami prowansalskimi, odrobiną soli i pieprzu.

Ogórka kroimy w półtalarki, łososia siekamy.

Na talerzu układamy sałaty,skrapiamy dressingiem, dodajemy usmażone tofu, posiekanego łososia , świeży ogórek i wszystko polewamy resztą chrupiącego dressingu.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 22.10.2014 16:58
ciekawa propozycja ładnie podana
berys18 19.10.2014 12:37
ładna i apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak