Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z mozzarellą, szynką i pieczarkami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 4 szklanki
drożdże świeże 20 g
woda letnia 1,5 szklanki
olej 3 łyżki
sól do smaku

Farsz

ser mozarella 2 opakowania
szynka 200 g
pieczarki 300 g
ser żółty 300 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przecier pomidorowy 6 łyżek
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z mozzarellą, szynką i pieczarkami.

Drożdże połączyć z wodą, dodać mąkę i olej, sól Wyrobić ciasto. Odstawić na 30 min w ciepłe miejsce pod przykryciem. Ciasto rozwałkować. Na ciasto położyć przecier, podsmażone pieczarki, szynkę, ser żółty i ser mozzarella. Doprawić. Piec 25 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.10.2014 22:16
Domowa najlepsza :-)
V_kuchareczka 19.10.2014 22:13
pyszna pizza
ice cubes 19.10.2014 21:47
uwielbiam takie dania
agnieszka214 19.10.2014 20:57
nie ma jak domowa pizza
Gracer 19.10.2014 14:40
taka pizze lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak