Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hallowenowe tiramisu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 op
masło 250 gram
serek homogenizowany 3 łyżki
amaretto 4 łyżki
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
kakao
biszkopty okrągłe 1 op
gorąca woda
barwnik spożywczy do ciast pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Hallowenowe tiramisu

Kroki postępowania

1
Budyń gotujemy wg opisu na opakowaniu, słodzimy jeśli nie zawiera cukru.. Studzimy. Masło ucieramy mikserem, dodajemy po łyżce budyniu i na koniec serek i barwnik spożywczy pomarańczowy.
Krok 1 - Hallowenowe tiramisu foto
2
Do miseczki wsypujemy kawę i zalewamy wrzątkiem, dodajemy amaretto
Krok 2 - Hallowenowe tiramisu foto
3
Do wysokiego pucharka nakładamy kolejno namoczony biszkopt w kawie, troszkę kremu, posypujemy kakao i znów tak samo biszkopt itd. Deser schładzamy w lodówce. Smacznego
Krok 3 - Hallowenowe tiramisu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 07.11.2014 00:09
deser rewelka
Kuchenka 06.11.2014 21:44
rewelacyjne :)
Aannkaa82 31.10.2014 16:51
Interesująca wersja tiramisu, muszę wypróbować ;)
Triss 31.10.2014 11:13
Zjadłabym. ;)
Beatris 31.10.2014 10:23
Wspaniały deserek:)
Wiktoria29 31.10.2014 09:48
ciekawy pomysł z tym budyniem
ice cubes 31.10.2014 08:57
pyszny deser :)
IZABELA29 31.10.2014 08:54
ale apetyczne
Pani Domu 31.10.2014 08:38
pięknie wygląda
Gracer 31.10.2014 08:32
super deser
Renataj 31.10.2014 08:25
Smakowity pomysł:)
olkaaa 31.10.2014 07:55
bardzo fajne
Konczi 31.10.2014 07:38
Świetny deserek
Ewelina1991 31.10.2014 07:37
pyszności ;)
Ania321 31.10.2014 07:31
zjadałabym z przyjemnością :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak