Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z brzoskwiniami w galarecie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
brzoskwinie w puszce 1 puszka
sok jabłkowy 1 szkl.
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
rodzynki 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Imbir mielony Prymat
cynamon Prymat
wódka 25 ml
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z brzoskwiniami w galarecie

Schab natrzyj wodką ,solą i pieprzem,zmiażdzonym czosnkiem i majerankem.Odstaw na kilka godzin.Zagotuj sok jablkowy z szczypta cynamonu i imbiru.Dodaj sok z połowy cytryny.Na oliwie obsmaż mięso wlej sok jablkowy i dadaj rodzynki,dus pod przykryciem na małym ogniu.Miekki schab wystudz w sosie.Odsącz brzoskwinie.Resztę soku wymieszaj z trzema łyżkami sosu jabłkowego,dopraw sokiem z cytryny.Wsyp odpowiednia ilośc żelatyny do małego garnka dodaj wode zgodnie z instrukcja no opakowaniu i poczekaj aż napęcznieje..Zagotuj i odstaw do wystudzenia.Schab pokroj w półcentynetrowe plastry i ułóż na półmisku ,polej sosem i udekoruj cząstkami brzoskwiń.Zalej galaretą.Wstaw do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asienka15 31.10.2014 15:25
pycha na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak