Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 7 szt
kasza jaglana 50 g
oliwki czarne 1/3 słoiczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 lyzeczka
słonecznik łuskany 2 lyzki
jajko 1 szt
sól i pieprz . do smaku
olej 1 lyzka
ser żółty 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć dokładnie. Osuszyć. Nóżki wykręcić, posiekać drobno. Pieczarki wydrążyć lekko w środku (usunęłam głównie blaszki).
Krok 1 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto
2
Oliwki pokroić w kawałeczki,
Krok 2 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto
3
Kaszę jaglaną ugotować na sypko, przestudzić. Oliwki wsypać do kaszy, dodać sól, pieprz, zioła prowansalskie. Wymieszać.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto
4

Na łyżce oleju usmażyć nóżki pieczarek na rumiano. Przesunąć na bok i wsypać słonecznik. Gdy się upraży, przestudzić całość i wsypać do kaszy.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto
5

Wbić jajko i wymieszać na jednolitą masę.
Krok 5 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto
6
Farszem nadziać pieczarki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem.
Krok 6 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto
7
Posypać tartym żółtym serem.

Zapiekać około 30 minut w 180 stopniach. Podawać z surówką.
Krok 7 - Pieczarki faszerowane kasza jaglaną i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 01.11.2014 23:10
nadzienie przypadło mi do gustu ..fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak