Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z mięsem mielonym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron

mięso mielone 0,5 kg.
marchewka 2
czosnek 3 ząbki
sól i pieprz
makaron rurki 0,5 kg.

sos

masło 5 dag.
mąka 5 dag.
bulion 500 ml.
mleko 500 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone połączyć z solę i pieprzem oraz marchewką i czosnkiem.
Krok 1 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
2
Masło rozgrzać, mąkę posypać na masło zalać bulionem i mlekiem.
Krok 2 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
3
Farsz nakładać do cannelloni.
Krok 3 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
4
Na makaron polać sos, następnie ponownie układać makaron.
Krok 4 - Cannelloni z mięsem mielonym foto
5
Powtarzać tę czynność aż skończą się produkty. Odstawić na kilka godzin. Piec w 180 stopniach do miękkości makaronu.
Krok 5 - Cannelloni z mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak