Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołduny litewskie w barszczu

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 50 dag
woda letnia 1 szklanka
olej 2 łyżki

Farsz

baranina 20 dag
polędwica wołowa 20 dag
cebula 1 szt
ząbki czosnku 6 szt
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
bulion wołowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kołduny litewskie w barszczu

Ciasto zagnieść, odstawić na 0,5 godziny, cienko rozwałkować.
Farsz - mięso zmielić, dodać i również zmielić, 10 dag łoju wołowego, doprawić, dodać przesmażoną drobno pokrojoną cebulę, odrobinę bulionu i dobrze wyrobić.
Z rozwałkowanego ciasta, wykrawać kółka, nałożyć farsz, dokładnie zlepić brzegi, zrobić uszko.
Kołduny wrzucać partiami do wrzącej, osolonej wody. Jak wypłyną, zmniejszyć ogień i gotować około 5 minut.
Kołduny podajemy z barszczem, bulionem, również dobrze smakują z podsmażoną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2014 17:54
pięknie podany :))))
Ali 04.11.2014 08:35
Wygląda całkiem smakowicie :)
ada.la 04.11.2014 07:13
pyszny barszczyk i elegancko podane
Stenka 03.11.2014 20:57
chętnie bym zjadła
Anna133 03.11.2014 16:55
wspaniałe świąteczne danie
stef 03.11.2014 15:17
Lubię takie prawdziwe z baraninką .
kasia.s 03.11.2014 15:01
Aż zamarzyłam o zbliżających się świętach jak zobaczyłam ten barszczyk :)
Adamorek 03.11.2014 12:44
litewska kuchnia jest cudowna
Joannasz3190 03.11.2014 10:37
Muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak