Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na maslance z jabłkiem i cynamonem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślanka 500 ml
mąka pszenna 1 szkl
mąka pełnoziarnista 1/2 szkl
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżka
jajko 2 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na maslance z jabłkiem i cynamonem

Do miski wbijamy jajka dodajemy szczyptę soli ubijamy dodajemy cukry .
Do dobrze ubitych jajek wlewamy stopniowo maślankę i dosypujemy stopniowo mąkę z proszkiem i sodą .Ciasto dobrze mieszamy i odstawiamy aby odpoczęło .W tym czasie obieramy jabłka ścieramy na tarce mieszamy z cynamonem .
Jabłka dodajemy do ciasta mieszamy .Smażymy na oleju z dwóch stron.
Odsączamy na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.11.2014 09:06
bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Bernadeta1 04.11.2014 22:56
szybki i smaczny deserek
gusia1000 04.11.2014 22:00
Lubię i robię.
fotoviderek 04.11.2014 19:20
Pyszności :)
Monika-twin 04.11.2014 17:31
Fajny przepis.
Katarzyna59 04.11.2014 17:14
przepyszne racuchy
Konczi 04.11.2014 15:20
pysznie wyglądają
jola91 04.11.2014 14:55
Bardzo lubię wszelkie racuchy, a te na słodko najbardziej :)
Renata9 04.11.2014 14:46
przepyszne te Twoje racuchy
Róża1 04.11.2014 14:45
na pewno bardzo smaczne :-) . poproszę o jednego :-).
Ania321 04.11.2014 14:14
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak