Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg faszerowany ziołami z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
natka pietruszki
koper świeży
czosnek z oliwkami Smak
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
olej 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg faszerowany ziołami z grilla

Kroki postępowania

1
Pstrąga wypatrosz, oczyść. Pozostaw głowę. Osusz. Następnie posól.
Krok 1 - pstrąg faszerowany ziołami z grilla foto
2
W osobnej misce przygotuj marynatę. Przyprawę do grilla, przyprawę do ryb, pieprz i olej (2 łyżki) wymieszaj ze sobą.
Krok 2 - pstrąg faszerowany ziołami z grilla foto
3
Do środka ryby włóż natkę pietruszki, świeży koper oraz ząbek czosnku (na jedną rybę 1 ząbek).
Krok 3 - pstrąg faszerowany ziołami z grilla foto
4
Natrzyj rybę wcześniej przygotowaną marynatą.
Krok 4 - pstrąg faszerowany ziołami z grilla foto
5
Zawiń w folię aluminiową, grilluj przez 15 minut, do miękkości ryby. Całość możesz skropić cytryną. Smacznego!
Krok 5 - pstrąg faszerowany ziołami z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 27.10.2014 06:25
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak