Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podgrzybki w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 30 dkg
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
śmietana 30% 200 ml
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Podgrzybki w śmietanie

Grzyby myjemy, czyścimy i obieramy.W rondelku rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojona w kostkę cebulę, szklimy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę grzyby, przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy pod nadzorem ok 15 minut. Zalewamy śmietaną i dusimy jeszcze chwilę. Smakują wybornie podane z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bhb8 27.10.2014 00:05
Prosto i apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak