Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w cydrze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
cydr 0,5 l
sól do smaku
kumin 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
kolendra mielona 1 szczypta
kardamon 1 szczypta
Gorczyca biała cała Prymat 1 szczypta
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
Kurkuma mielona Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
kozieradka 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w cydrze

Kurczaka umyć a następnie przekroić na połowę. Włożyć do rondla i zalać cydrem. Do marynaty dosypać curry indyjskie oraz sól. Dodać dwie łyżki oleju a także zmiażdżony czosnek. Wstawić mięso na 6 godzin do lodówki. Po tym czasie umieścić w brytfance razem z cała marynatą i piec przez ok. 50 minut w temperaturze 160-180 stopni. Od czasu do czasu polewać sosem z marynaty albo obracać całe połówki kurczaka. Przepis prosty a kurczak pyszny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 31.10.2014 14:14
Super,zjadłabym :-)
romanrafal
romanrafal 30.10.2014 18:15
ciekawy przepis
Ali 28.10.2014 07:44
Wygląda całkiem nieźle, zjadłbym :)
Renata9 27.10.2014 17:05
smaczny kurczaczek
gosia561 27.10.2014 16:32
pyszna skórka
wwwiolka 27.10.2014 16:04
Bardzo fajny przepis.
aginaa 27.10.2014 15:28
musi byc pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak