Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana z mięsem mielonym
Kroki postępowania
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, dokładnie utłuc. Dodać żółtka, sól do smaku i ubitą pianę z białek.
ziemniaki ugotowane | 1/2 kilograma |
masło | 3 łyżki |
jajko | 3 sztuki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
mięso mielone wołowo-wieprzowe | 25 dag |
jajko | 1 sztuka |
tłuszcz | 2 łyżki |
cebula biała | 2 sztuka |
śmietana | 1/3 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
ziemniak | 1 sztuka |
Wykonanie:
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, dokładnie utłuc. Dodać żółtka, sól do smaku i ubitą pianę z białek.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: