Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą...

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1,5 kg
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie
oliwa 8 łyżek
marchew 10 sztuk
ząbki czosnku 6 sztuk
cebula 2 sztuki
papryka 3 sztuki
papryczka chilli 1 średnia
woda 1,5 szklanki
seler nać 3 łodygi

Przepis i sposób przygotowania na: szybkowar-udziec indyka z kością z marchewką,papryką,czosnkiem,cebulą...

udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin lub całą noc

do szybkowara wlać oliwę i z każdej strony zrumienić udziec i na dnie garnka na skórze położyć

wsypać pokrojoną w talarki grubsze marchew, pokrojone papryki: zielona, żółta, czerwona i chilli, cebule, liście selera

wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania gotować na małym ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut

szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelac do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.10.2014 12:46
pysznie to mięsko wygląda
Pietruszka 28.10.2014 09:05
apetycznie wygląda
olkaaa 28.10.2014 07:26
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak