Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z nutą pomarańczy
Kroki postępowania
Proszek galaretki zalewamy wrzątkiem 300 ml mieszamy aż sie rozpuści.
Do dwóch takich samy pojemniczków plastikowych będziemy wlewać galaretkę, ale do jednego samą, a do drugiego na dno kładziemy wyfiletowane cząstki pomarańczy i zalewamy by je przykryć, czyli ok 2-3 cm wkładamy do zamrażarki i pilnujemy by nie zamarzło, a dzięki temu prawie natychmiast będziemy wykańczać nasze babeczki.
Do miski robota dajemy kremówkę i ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i ser mascarpone, miksujemy aż się wszystko połączy, dodajemy skórkę z pomarańczy, taką świeżą niekandyzowaną, przekładamy do rękawa cukierniczego.
Na kosteczki galaretki wyciskamy porcję masy, solidną i dekorujemy drobną galaretką bez owoców.
Schładzamy i podajemy, wyszło mi ok 18 szt