Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z gogonzolą i karmelizowaną cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 8 kromek
ser pleśniowy typu gorgonzola 200 g
cebule 2
rodzynki 2 łyżki
masło
oliwa
cukier brązowy
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z gogonzolą i karmelizowaną cebulą

Cebulę pokrój na plastry i smaż ok 20 min na małym ogniu.Dodaj 2 łyżki cukru i smaż 25 min.Cały czas mieszaj..Zdejmij z ognia dodaj posiekane rodzynki.Dopraw..Ostudź.Ser podziel na 4 plasterki i ułóż na 4 kromkach zhleba ,przykryj cebulą i pozostałym chlebem.Wierzch kromek posmaruj masłem.Smaż tosty na rozgrzanej patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak