Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pikantny po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg.
szklani bulionu 2 szklanki
cebula duża
ząbki czosnku 2
pomidory 3
marchewki 2
mała cukinia
duże ziemniaki 3
papryka czerwona
Liść laurowy suszony Prymat
ziarenka ziela angielskiego 3
majeranek
bazylia
kminek
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
natka pietruszki
olej
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pikantny po węgiersku

Mięso kroję w kostkę.Cebulę i czosnek obieram,drobno kroję.Paprykę,marchewkę, cukinię(bez pestek)kroję na kawałki.Pomidory bez skórki drobno kroję.Ziemniaki obieram i kroję w kostkę.W garnku rozgrzewam olej.Na gorący wrzucam cebulę i smażę,mieszając do zeszklenia cebuli.Do cebuli dorzucam mięso,mieszam i obsmażam z każdej strony.Zalewam bulionem.Gotuję na wolnym ogniu.Gdy będzie miękkie,dodaję warzywa i przyprawiam do smaku.Duszę do miękkości warzyw.Przed podaniem posypuje natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak