Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalafiorem i prażoną cebulką wg hrabiny.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 mały
ogórki konserwowe 5 sztuk
rzodkiewka 6 sztuk
oliwki zielone 2 garści
oregano świeże 8 listków
papryczka chili 1 sztuka
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1/3 opakowania
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Cebulka smażona Prymat 2-3 łyżki
majonez 3 łyżki
musztarda dijon troszkę

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalafiorem i prażoną cebulką wg hrabiny.

Kroki postępowania

1
Kalafior umyć, podzielić na różyczki i podgotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Krok 1 - Sałatka z kalafiorem i prażoną cebulką wg hrabiny. foto
2
Ogórki pokroić w kostkę, rzodkiewki i chili w krążki, świeże oregano posiekać.
Krok 2 - Sałatka z kalafiorem i prażoną cebulką wg hrabiny. foto
3
Pokrojone składniki oraz całe oliwki dodać do przestudzonego kalafiora. Połączyć z majonezem i odrobiną musztardy, doprawić do smaku sosem sałatkowym, solą i pieprzem. Wierzch posypać prażoną cebulką.
Krok 3 - Sałatka z kalafiorem i prażoną cebulką wg hrabiny. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 09.11.2014 10:28
smaczna sałatka
Krewa007 09.11.2014 10:08
Wygląda niesamowicie apetyczna:)
RenataZ-et 08.11.2014 23:45
bardzo fajna sałatka
Iwusia 08.11.2014 22:27
fajny i pomysłowy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak