Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 180 g
suszone pomidory 100 g
cebula czerwona 150 g
ząbki czosnku 2
olej
bulion 1 litr
śmietana 18 proc 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy i suszonych pomidorów

Pomidory zalej wrzątkiem,odstaw na pół godziny..Odsącz i drobno pokrój.Cebule zeszklij na oleju,dodaj posiekany czosnek.Włóz pomidory,i po kilku minutach włóż opłukaną soczewicę.Zalej bulionem i gotuj 30 min.Zmiksuj na krem.Podawaj z keksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak